Küba Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Küba Vatandaşlığı

KÜBA OTURMA İZNİ

Karayipler'deki en büyük ada olan Küba, doğal güzellikleri, tropikal havası, bozulmamış plajları, berrak suları ve tarihi binalarıyla ünlüdür. Genellikle "Karayip İncisi" olarak adlandırılan bu ada, Florida'nın yaklaşık 90 mil (145 kilometre) güneyinde konumlanmıştır. Küba'ya girmeden önce ilgili izinleri almak zorunludur. Bir turist vizesi sadece 30 gün geçerlidir (Kanadalı'ysanız 90 gün geçerlidir) ve orada kaldıktan 30 gün daha uzatılabilir.
Bu ülkede daha uzun süre kalmayı düşünüyorsanız, ikamet izni daha iyi bir seçenek olabilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Küba Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Küba Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Küba vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İkamet İzinleri Türleri
Gurbetçilerin kullanabileceği ikamet vizelerinin üç ana türü vardır.
Öğrenci vizesi
Küba'da on üç üniversite var ve hepsi de yabancı öğrenciler için İspanyolca kursları sunuyor. Öğrenci vizesi aldıktan sonra bu ülkede okumaya karar verirseniz aylar veya yıllarca ayakta kalabilirsiniz. Başlangıçta bu vize yalnızca 30 gün boyunca geçerlidir ancak üniversitenin yardımı ile kursun süresince yenilenebilir.
Yabancılar genellikle turist vizesiyle Küba'ya giderler ve üniversitelere başvururlar. Kabul edilirken üniversite öğrenci vizesi almalarına yardımcı olur. Alternatif olarak, üniversitelerde de kendi ülkenizden başvurabilirsiniz. Seçildiyseniz, okulunuz Öğrenci Vizesi için Göçmenlik Departmanına bir istekte bulunur. Küba'ya tam adınızı, uyruğunuzu, pasaport numaranızı, doğum tarihinizi ve tahmini varış tarihini okula bildirmeniz gerekecek. Vize verildiğinde yerel konsolosluk ya da elçiliğiniz bilgilendirilecektir.
Yabancı öğrencilerin ders süresince bir üniversite rezidansında, ruhsatlı özel evinde veya turistik tesisinde kalmaları gerekir.
Geçici oturma izni
Adada, deniz aşırı ülkelerden insanlar kiralayan birkaç yabancı şirket var. Küba'ya yatırım yapmayı veya iş almayı planlıyorsanız geçici ikamet vizesi için başvurmanız gerekir. Bu izin size istihdam sağlıyorsa ülkede bir yıl kalmanıza izin verecektir.
Hükümet tarafından geçici ikamet vizesi çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar arasında şunlar bulunur:
⦁D1 Vizeleri: Özel veya teknik niteliklere sahip çalışanlar
⦁D2 Vizeleri: Öğrenciler ve bilim adamları
⦁D3 Vizeleri: Sanatçılar
⦁D4 Vizeleri: Sporcular
⦁D5 Vizeleri: Sığınmacılar ve mülteciler
⦁D6 Vizeleri: Gazeteciler
⦁D7 Vizeleri: İşadamları ve tacirler
⦁D8 Vizeleri: Dindar işçiler
⦁D10 Vizeleri: Tıbbi turistler
Geçici ikamet sahipleri, bir otel tarafından kiralanmış resmi bir evde yaşamak zorundadır veya lisanslı turistik konaklama tercih edebilir.
Daimi Oturma Vizesi
Küba'ya sürekli ikamet etmek oldukça zor olabilir. Bu tür izinlerden yararlanabilmek için evli ya da bir Küba ile ilişkiniz olması gerekir. Bu vizeyi alırsanız, vatandaş olarak kabul edilirsiniz. Bir kimliğin yanı sıra bir rasyonel kitap da almanız gerekecektir.
Birkaç yıl öncesine kadar, daimi ikamet için başvuran yabancılar yetkililere maddi olarak bağımsız olduklarından emin olmak için Küba'daki bir hesaba en az 5,000 CUC (5000 ABD Doları, 4462 Euro) yatırmak zorundaydı. Bugün, yeterli gelir veya yatırım kanıtı yeterlidir. Çoğu diğer ülkede olduğu gibi, tıbbi testlerden geçmeniz de gerekecektir.
Bu izin, yasal bir özel odanın veya turistik konutun uzun süreli kiralanmasına izin verir.
İkamet İzni Başvurusu
Vize için başvuru, ülkenizdeki Küba Konsolosluğu veya Büyükelçiliği'nde yapılabilir. Gerekli belgeler, başvuracağınız vizeye göre değişir.
Turist vizesi, öğrenci vizesi veya geçici ikamet için, göndermeniz gerekenler:
⦁Geçerli pasaport (tahmini geri dönüş tarihinizden en az 6 ay geçerli olmalıdır)
⦁Tamamlanan vize başvuru formu
⦁Başvuru ücreti için ödeme belgesi
⦁İade bileti (turist vizesi için)
⦁Kabul ve kurs bilgileri (öğrenci vizesi için)
⦁İş sözleşmesi (geçici ikamet için)
⦁Son fotoğraflar
Daimi ikamet izni için aşağıdakileri içeren ek belgeler gereklidir:

⦁Nedenleri özetleyen bir istek mektubu
⦁Kişisel bilgileriniz doldurulmuş bir form
⦁Doğum belgesi ve polis kayıtları
⦁Noter tasdikli kira sözleşmesi
⦁Ekonomik güvenilirlik kanıtı
⦁Küba yasalarına uyan evlilik sertifikası
⦁Eşinizin veya akrabanızın kimlik kartı
⦁Damga (40 CUC)
Daimi Oturma Statüsünün Elde Edilmesi
Daimi ikamet vizeleri için başvurular yalnızca Küba konsolosluklarında düzenlenebilir ve elde edilmesi zordur. İşlem üç ila altı ay arasında sürer ve gerekli belgeler şunları içerir:
⦁doğum belgesi
⦁Başvurunun nedenlerini belirten bir mektup
⦁portre boyunda iki adet vesikalık fotoğraf
⦁Pasaportun Küba Konsolosluğu orijinaliyle karşılaştırıldığını belgeleyen bir fotokopisi
⦁bu hizmetin konsolosluk ücretini nakit veya banka onaylı çek ile ödenmesi
Bununla birlikte, sürecin zor kısmı başka bir belge seti edinmektir: Birincisi, ikamet yerinizi belgeleyen veya onaylayan bir belge olan Düzenli İkamet Sertifikasına ihtiyacınız var. Bu polis veya belediye başkanının ofisi tarafından verilebilir. Sonra birkaç sağlık testi tamamlamanız ve göğüs radyografisi, kan ve AIDS testlerinin sonuçlarını sunmanız gerekiyor. Bu testler, Konsolosluğa sunulmadan altı ay önce yapılamaz. Yabancılarla ilgilenen bir hastaneye veya klinikte çalışıyorsanız, bu testleri doğrudan Küba'da yapabilirsiniz.
Aynı zamanda teknik ve pratik kapasite belgelerini sunmalısınız (16 yaşından büyük ve 60 yaşından küçük olanlar için). Bunlar üniversite diploması veya yıllarca mesleki tecrübeye, teknik dereceye veya ticarete veya meslek bilgilerinize ait belgeler olabilir.
Konsolosluk aynı zamanda ekonomik borç ödeme belgesini isteyecektir. Bu nedenle, bir Küba bankasında bir hesap açın. DIE izin vermezse, hesap istediğiniz zaman kapatılabilir. Sertifikanın ilgili Küba bankası tarafından onaylanması ve verilmesi kaydıyla, banka hesabı yurt dışından açılabilir. Yeni hesabınızın bakiyesi en az 5,000.00 CUC olmalıdır. Son olarak, ikamet ettiği ülkeden bir ceza belgesi belgesi istenir. Söz konusu resmi kurum (örneğin polis) tarafından Konsolosluğa başvurmadan üç ay önce verilmemiş olmalıdır.


Küba vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Küba vatandaşlarına yönelik vize şartları, Küba vatandaşlarına yerleştirilen diğer devlet makamlarının idari giriş kısıtlamalarıdır. 1 Ocak 2017 itibariyle, Kübalı vatandaşlar, 60 ülkeye ve bölgeye varışta vizesiz veya vizeye sahip olup, Henley vize kısıtlamaları endeksine göre seyahat özgürlüğü açısından Küba pasaportu 76. sırada yer almaktadır.
Küba vatandaşlığı doğum yoluyla veya vatandaşlığa kavuşturulmak suretiyle edinilir.
MADDE 29
Doğumla Küba vatandaşları şunlardır:
hükümet veya uluslararası örgütlerin hizmetinde olan yabancı kişilerin çocukları hariç, ulusal topraklarda doğanlar. Geçici yabancı yurttaşların ülkesinde yaşayan çocuklar için yasa, şartların ve formalitelerin şart koşulmasını, en azından ebeveynlerinden birinin Kübalı olması ve resmi bir göreve atanmaları, yurtdışında doğmuş olanlar, en azından ebeveynlerinden biridir. Kanunların öngördüğü formalitelere uyan ve en azından ebeveynlerinden biri Kübalı olan ve ülke dışında yaşayan ve Küba vatandaşlığını kaybedenler ise yasayla belirlenen usullere göre vatandaşlık başvurusunda bulunmalarını şart koşan yabancı uyruklu kimseler, Kübalılar kurtuluş mücadelelerinde kazanılan istisnai avantajlarından dolayı doğumdan Küba vatandaşları olarak görülüyor.
MADDE 30
Vatandaşlığa kavuşturmaya dayalı Küba vatandaşları:
Küba vatandaşlığını kanunla kurulan yönetmeliklerle kazananlardan, 1 Ocak 1959'da devrilen zulme karşı silahlı mücadeleye katkıda bulunan yabancılar, yasal olarak kurulmuş olan bu belgeyi kanıtladıklarında, keyfi olarak yoksun bırakıldıklarında Danıştay'ın açık bir anlaşması gereğince Küba vatandaşlığına kavuşmuşlardır.
MADDE 31
Ne evlilik ne de fesih, eşlerden birinin ya da çocuklarının vatandaşlık statüsünü etkilemez.
MADDE 32
Kübalılar, kurulu yasal sebeplerden başka vatandaşlıktan mahrum bırakılamazlar. Ne vatandaşlığı değiştirme hakkından mahrum bırakılamazlar.
Çift vatandaşlık tanınmıyor. Bu nedenle, yabancı bir vatandaşlık edinildiğinde, Küba birileri kaybolacak.
Vatandaşlık kaybının resmi hale getirilmesi ve bu konuda karar vermeye yetkili makamlar kanunla öngörülmüştür.
MADDE 33
Küba vatandaşlığı, bu davalarda ve kanunlarla belirtilen yollarla geri kazanılabilir.


Küba vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Tahmin edilebileceği gibi, Küba'daki siyasi sahne çok istikrarlı ve çok fazla değişiklik yaşamıyor. Vize veya çalışma izninin güvence altına alınması sabır ve planlama gerektiren zor bir görevdir. Ülkeyi ziyaret etmenin ve manzarayı hayranlığa kavuşmanın en iyi yolu, paslı fakat otantik trenlerini kullanmaktır.
2018'de bile, Küba'ya taşındıktan sonra, şüphesiz, ülkenin tarihinin etkisini ve kalıntılarını bir İspanyol kolonisi olarak göreceksiniz ve ülkenin bilinen sömürge mimarisine hayran kalacaksınız. Ancak büyük olasılıkla başkent Havana'da yaygın olan, sadece iş vizesi almanızı ve buraya taşınmanızı sağlayan yeni mimarisi değil. Bunun yerine Küba, avuç içi ağaçları ve plajları, Amerikan Buicks'lerin ve domuzcuk oynayan adamların puro içerken oyun oynamaları da dahildir.. Fakat Küba'ya taşınmayı düşünen gurbetçiler için romantik hayal gücü bu ülkede başarmak için yeterli değildir. Bunun yerine önceden önceden bilgilendirilmek şarttır.


Küba'da yaşam şartları nelerdir ?

Havana: Kültür ve Siyaset Merkezi
Havana, Körfez Körfezi'ndeki adanın kuzeybatısında yer alan Küba'nın başkenti. Sadece 2,14 milyondan fazla nüfusu ile aynı zamanda ülkede değil Karayipler'deki en büyük şehir. "Meksika Körfezi Kapısı" olarak da bilinen Havana, gurbetçileri ve turistleri aynı şekilde çekiyor. Özellikle Küba manzarasını çevreleyen sömürge mimarisi ile ünlüdür. Şehir, Küba'nın kültürel ve politik merkezi. Bu nedenle, Küba'da istihdam isteyen birçok gurbetçi kendisini Havana'ya yerleştirebilir.
Başlangıçta La Villa de San Cristóbal de la Habana olarak anılan Havana, 16. yüzyılda ticaret ve ticaret için bir merkez olarak hizmet etti. Bugün, kentin tarihi kalbi olan Eski Havana, Küba'nın sömürge geçmişindeki son yaşam kalıntısı. Parade Meydanı'ndaki insanın kıvrımını, koşuşturma alanını kıvırdıysanız Playa del Este'ye gidin. Bacuranao'dan Guanabo'ya 15 km uzanan bu uzun plaj, farklı bir ülke gibi hissedilebilir. Havana'nın hemen doğusunda, Küba'nın en iyi plajlarından biridir ve sadece arkanıza yaslanıp bir Küba purosunu aydınlatmak ve dünyayı düşünmek için mükemmel bir yer.
Yaşam Koşulları
Aylık Kira
Şehir Merkezi'ndeki daire (1 yatak odası) 675.00 $
Daire (1 yatak odası) Merkez dışı 124.53 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 650.00 $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 215.72
Şehir Merkezinde Daire Satmak İçin Metrekare Fiyat 428.50
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 251.67 $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 26.03 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz 4.72
Kişi başına GSYİH
7.602,26 USD ‎(2015)

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın